Ανεγκρέτ Κραμπ, βιογραφικό: Ποια η νέα «Σιδηρά Κυρία» του CDU, τέλος η Μέρκελ

Gossip Rodos:

Ποια είναι η Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ και τι σηματοδοτεί το τέλος της Μέρκελ;
Νέα πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) και διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ αναδείχθηκε την Παρασκευή (07/12/2018) η μέχρι τώρα γενική γραμματέας του κόμματος, Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ.

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου 1962, η 56χρονη Γερμανίδα πολιτικός είχε αναλάβει καθήκοντα γενικής γραμματέως του CDU από το Φεβρουάριο του 2018.
Ειδικότερα, στις 26 Φεβρουαρίου 2018 η Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ εξελέγη επίσημα γενική γραμματέας από το συνέδριο του CDU με ποσοστό 98,87%.
Κατάγεται από αυστηρή οικογένεια Καθολικών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά στο Πανεπιστήμιο του Τριρ και στο Πανεπιστήμιο του Σααρμπρίκεν. Είναι παντρεμένη με ένα μηχανικό ορυχείων και έχει τρία παιδιά.
Το 1998 ήταν μέλος της ομοσπονδιακής Βουλής.
Από τις 10 Αυγούστου 2011 ως τις 28 Φεβρουαρίου 2018 υπηρέτησε ως η έβδομη πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Σάαρλαντ.
Έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της κυβέρνησης στο Σάαρλαντ και η τέταρτη γυναίκα που ανέλαβε επικεφαλής της κυβέρνησης σε ένα γερμανικό κρατίδιο. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μίλερ έγινε δικαστής στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.
Τον Ιανουάριο του 2012 τερμάτισε την συμμαχία με το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) και κατηγόρησε το κόμμα για την αυτοδιάλυσή του.
Η ίδια δήλωσε ότι ο τρικομματικός συνασπισμός – ( που περιελάμβανε τα κόμματα των Πρασίνων , το FDP και το δικό της CDU) – είχε χάσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ικανότητα να ενεργεί με τους φιλελεύθερους. Επί ηγεσίας της Κραμπ-Καρεμπάουερ, το CDU κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν το 2012.
Σε εθνικό επίπεδο, η Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ υπηρέτησε ως επίτροπος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για Πολιτιστικά θέματα στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη Γαλλογερμανική Συνεργασία μεταξύ 2011 και 2014.
Κατά την περίοδο 2000 – 2004 υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέτερ Μίλερ και έγινε η πρώτη γυναίκα σε αυτό το αξίωμα στη Γερμανία.
Στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2009, ήταν μέλος αντιπροσωπείας της ομάδας εργασίας CDU/CSU για την εκπαίδευση και την πολιτική έρευνα.

Latest..