Ραγδαίες εξελίξεις: Διαγραφή Κουντουρά από Καμμένο. Τι αποφάσισε ο Κόκκαλης

Gossip Rodos:

Πώς διέγραψε ο Πάνος Καμμένος την Έλενα Κουντουρά και τι αποφάσισε ο Κόκκαλης;
Τη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποφάσισε ο Πάνος Καμμένος, μετά τη δημόσια τοποθέτηση της υπουργού Τουρισμού υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», είπε το πρωί της Δευτέρας (14/01) η κ. Κουντουρά, πυροδοτώντας τις εξελίξεις.
Λίγο μετά τις 10:30, με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος έθεσε την Έλενα Κουντουρά εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.
«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».
Μετά από αυτή την εξέλιξη το κόμμα του Πάνου Καμμένου μένει με έξι βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Θυμίζουμε πως το κατώτατο όριο αριθμού βουλευτών είναι οι πέντε.
Αν λοιπόν ο κ. Καμμένος χάσει ακόμα δύο βουλευτές, τότε διαλύεται αυτομάτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Βασίλης Κόκκαλης:
Από την Κίνα όπου βρίσκεται ο Βασίλης Κόκκαλης διαμήνυσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καθώς πιστεύει ότι θα αποκαταστήσει την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κόκκαλης προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί.
Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη:
“Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.
Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.
Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.
Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.
Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.
Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» ανέφερε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Latest..