Καλοκαιρινό μενού: Τρεις υγιεινές συνταγές με κοτόπουλο που τα παιδιά θα λατρέψουν

Gossip Rodos: Αν το προηγούμενο διάστημα ήταν ακατόρθωτο να ολοκληρώσουν ένα γεύμα, χωρίς να σηκωθούν πέντε με έξι φορές από το τραπέζι, την παρούσα περίοδο το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει πολύ για κάθε μανούλα. Κακά τα ψέματα! Είναι δύσκολο να περιορίσεις σε μία καρέκλα ένα παιδί, την ώρα που εκείνο δεν βλέπει την ώρα, να έρθει το απόγευμα για να πάει στο πάρκο, τη θάλασσα ή τον κήπο του φίλου του.
Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τα θρεπτικά πιάτα που με τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους, θα δελεάσουν το παιδί να αφήσει το παιχνίδι και να κάτσει να φάει με προθυμία και όρεξη. Βάζοντας στο πιάτο ασφαλείς τροφές, «πλούσιες» σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως είναι τα όσπρια, τα λαχανικά και φυσικά το κοτόπουλο, τα μικρά μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το καλοκαίρι με ασφάλεια και να κάθονται στο τραπέζι με όρεξη.
Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τρεις ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές με βάση τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, που κάνουν κάθε φορά τον μικρό μου να γλείφει τα δάχτυλά του! Πριν περάσουμε στις συνταγές, οφείλω απλώς να επισημάνω πως τα συγκεκριμένα κοτόπουλα είναι τα μόνα που εμπιστεύομαι, καθώς μου προσφέρουν 3πλη σιγουριά! Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουν ελληνική ταυτότητα προέλευσης, συσκευασία που διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για περισσότερες ημέρες και πιστοποίηση Agrocert, που επιβεβαιώνει πως τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ τρέφονται μόνο με 100% φυτικές τροφές.
Πολύχρωμη φριτάτα που θυμίζει… πίτσα

Μπορεί οι ειδικοί να επιμένουν πως μόνο μία πολύχρωμη διατροφή μπορεί να είναι ισορροπημένη, ωστόσο τα μικρά μας έχουν άλλη γνώμη, αποφεύγοντας πεισματικά τα λαχανικά και οτιδήποτε «πράσινο» περιλαμβάνει το πιάτο τους -όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Τι θα γινόταν όμως, αν συνδυάζαμε όλα τα παραπάνω μαζί με το κοτόπουλο, σε μία λαχταριστή φριτάτα που έχει σχήμα πίτσας; Μπορούμε να μάθουμε, πραγματοποιώντας τη συνταγή που ακολουθεί.
Για να την πραγματοποιήσουμε χρειαζόμαστε:

250 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ* (κομμένο σε κύβους)
3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μπρόκολο
1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)
12 σπαράγγια κομμένα
½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
5 αβγά και 4 ασπράδια
¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα

* Το σταθερό βάρος της συσκευασίας του φιλέτου στήθους νωπού κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ είναι στα 650 γρ.
Ξεκινάμε τη φριτάτα, τσιγαρίζοντας για 3 με 4 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο με ένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε ένα ειδικό αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα λαχανικά, το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σε ένα δεύτερο σκεύος, χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το τυρί, περιχύνοντας στο τέλος με το μείγμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο και περιμένουμε 20 με 30 λεπτά, έως ότου «πλημμυρίσει» η κουζίνα μας με μία απολαυστική μυρωδιά!Εκτός από τα παιδιά, μάλιστα, για εμάς που θέλουμε να προσέξουμε λίγο παραπάνω τη διατροφή μας, το παραπάνω πιάτο είναι ιδανικό, καθώς το φιλέτο στήθους κοτόπουλου έχει λιγότερα από 1% λιπαρά!
Κοτόπουλο με τραγανή κρούστα παρμεζάνας
Εξίσου εύκολη με την προηγούμενη είναι και αυτή η συνταγή, η οποία συνδυάζει τα συστατικά που πρέπει να έχει κάθε καλοκαιρινό πιάτο που απευθύνεται σε παιδιά, όπως το τυρί, τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Με τα μικρά μας να παίζουν συνεχώς το καλοκαίρι, ένα πιάτο όπως το παραπάνω, με πρωτεΐνη κοτόπουλου υψηλής διατροφικής αξίας, θα τα βοηθήσει να λαμβάνουν τα απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός τους, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του εγκεφάλου τους και ρυθμίζοντας παράλληλα την όρεξη, τον ύπνο και την καλή τους διάθεση.

Για να την πραγματοποιήσουμε, χρειαζόμαστε τα εξής:

250 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ*
Τριμμένη φρυγανιά
¼ του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Μοτσαρέλα σε κομματάκια (εφόσον το επιθυμούμε)
Ρόκα
1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο

* Το σταθερό βάρος της συσκευασίας του φιλέτου μπούτι νωπού κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ είναι στα 650 γρ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα. Συνεχίζουμε αλατοπιπερώνοντας κάθε φιλέτο μπούτι και τοποθετώντας το στο πρώτο μπολ, μέχρι τα τρίμματα φρυγανιάς και παρμεζάνας να καλύψουν την επιφάνεια του κομματιού. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε πυρέξ που έχουμε «ντύσει» με αντικολλητικό χαρτί, ανάμεσα τους βάζουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Εφόσον το επιθυμούμε, μπορούμε στα πρώτα 10 λεπτά, να τοποθετήσουμε ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω από κάθε φιλέτο. Μόλις τα φιλετάκια είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο γαρνίροντας με λαχανικά που αρέσουν στο παιδί και χρησιμοποιώντας για dressing, ένα μείγμα από ξύδι κόκκινου κρασιού και ελαιόλαδο.
Extra tip: Τα λαχανικά όπως και το φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ, είναι «πηγές» βιταμινών Α, Β6 και Β12, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος των παιδιών, που βρίσκονται ακόμη στα «τρυφερά» στάδια της ανάπτυξης, ενώ ο φώσφορος που περιλαμβάνει το φιλέτο, συνεισφέρει στη «θωράκιση» των οστών και των αρθρώσεων.
Τορτίγιες με λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλου

Για τα απογεύματα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας φίλους των παιδιών, οι τορτίγιες με τρυφερό σουβλάκι κοτόπουλου είναι η εύκολη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή, που θα «κλείσει» γευστικά μια συνάντηση ατελείωτου παιχνιδιού. Καλό θα ήταν, βέβαια, εφόσον ξέρουμε πως περιμένουμε επισκέψεις, να προετοιμάσουμε από νωρίς το κοτόπουλο και τη μαρινάδα, ώστε όταν τα παιδιά πεινάσουν, να είναι όλα έτοιμα. Παρακάτω θα βρεις μια από τις συνταγές με κοτόπουλο που βρήκα στην ιστοσελίδα της ΠΙΝΔΟΣ και με ενέπνευσε!
Για να την πραγματοποιήσουμε θα χρειαστούμε:

2 συσκευασίες με χειροποίητα σουβλάκια από φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ*
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
Τορτίγιες
Dressing

Γαρνιτούρες της αρεσκείας μας
* Το σταθερό βάρος της συσκευασίας με χειροποίητα σουβλάκια νωπού κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ είναι στα 500 γρ.
Για τη μαρινάδα θα χρειαστούμε:

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι

Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει το μείγμα από τα υλικά της μαρινάδας. Τα αφήνουμε εκεί για 8 , περίπου. Στρώνουμε σε ένα άλλο ταψί τις ροδέλες κρεμμυδιών και βάζουμε τα σουβλάκια στο ταψί πάνω από τις ροδέλες. Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε τα σουβλάκια μας στους 200 °C για 25 λεπτά. Όταν τα σουβλάκια μας είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό, τους ρίχνουμε λεμόνι και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Τέλος, ανάλογα με τα υλικά που έχουμε για τη γαρνιτούρα, τυλίγουμε το κάθε σουβλάκι σε μία τορτίγια και εμπλουτίζουμε με αυτά, το περιεχόμενο της πίτας μας.Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών είναι πολύ πιο απαιτητικές από ότι τον χειμώνα. Μπορεί να μην πηγαίνουν σχολείο, αλλά με μία καθημερινότητα που περιλαμβάνει κολύμπι, παιχνίδι και ποδήλατο, είναι απαραίτητο ο οργανισμός τους να βασίζεται σε μία διατροφή πλούσια από θρεπτικές και κυρίως ασφαλείς τροφές. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα Πίνδος, βρίσκονται πάντα σε κάθε συνταγή μου με κοτόπουλο. Με κάνουν να αισθάνομαι 3πλή σιγουριά και αυτό, δεν το αλλάζω!
Τέλος, για όσες από εσάς σκοπεύετε να προσθέσετε τα προϊόντα της ανανεωμένης σειράς Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ Νωπά συσκευασμένα στη λίστα με τα ψώνια σας, να ξέρετε πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους, διατίθενται για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Latest..

Ο Λιάγκας έριξε αυλαία: «Ένας κύκλος έκλεισε και ένας νέος ανοίγει»

Gossip Rodos: Ο παρουσιαστής κλείνει τον κύκλο της σειράς και πάει στον επόμενο. Στο φινάλε της εκπομπής, ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες … [Read More...]