Gossip Rodos: Δείτε πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή συνταγή της Κύπρου τα αφέλια! Πρόκειται για χοιρινό κρασάτο με πατάτες και σε αυτήν την εκδοχή μαγειρεύεται στη χύτρα ταχύτητας.Υλικά
- 1.200 γρ. χοιρινό, λαιμό
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
- 1 κύβο κότας
- 300 γρ. λευκό κρασί
- 500 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr