Gossip Rodos:
Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα (31-12) και η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της με την Υβόννη Μπόσνιακ να μας προτείνει την πιο νόστιμη που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Είναι γνωστό ότι η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου εκτός από ταλέντο στο σχέδιο έχει ταλέντο και στη μαγειρική ενώ λατρεύει να φτιάχνει γλυκά.Αν λοιπόν ακόμη δεν έχεις φτιάξει βασιλόπιτα, σημείωσε τα υλικά και την εκτέλεση και δοκίμασε την συνταγή της!Υλικά300 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ7κουτ. γλυκού μάχλέπι250 γρ. βούτυρο αγελάδος300 γρ. ζάχαρη άχνη5 αυγά3 κουτ. σούπας κονιάκ150γρ.χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος750 γρ. καρύδια, χοντροκομμέναξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλιΓέμιση:200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη. ·700 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα1 κουτ. σούπας ζάχαρη1 κουτ. Γλυκού κανέλαΕκτέλεσηΓέμιση: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε για λίγο
στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.ΒασιλόπιταΓια τη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι με το μείγμα του αλευριού. Ψήνουμε την βασιλόπιτα κέικ για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και, αν θέλουμε, τη διακοσμούμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
πηγή: gossip-tv.gr