Gossip Rodos:
Τι καλύτερο να ετοιμάσεις για τους αγαπημένους σου την 25η Μαρτίου από τον παραδοσιακό μπακαλιάρο, ειδικά όταν η συνταγή είναι τόσο εύκολη όσο αυτή που σου προτείνουμε.
Η 25η Μαρτίου είναι συνυφασμένη με τον μπακαλιάρο, αφού πέρα από την Εθνική μας γιορτή είναι και η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Γι’ αυτό και παρότι διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, της πιο μεγάλης και αυστηρής νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία, εκείνη τη μέρα επιτρέπονται το ψάρι, το λάδι και το κρασί, αφού πρόκειται για μια χαρμόσυνη γιορτή.Εμείς σου προτείνουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τηρήσεις το έθιμο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.Υλικά1,5 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο , σε μερίδες ή οποιοδήποτε ψάρι της επιλογής σαςΓια το κουρκούτι 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 φακελάκια μαγιά ξερή1 κουτ. Σούπας ζάχαρη1 κουτ. σούπας Pummaro Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάταςΓια το dressing225 γρ. Μαργαρίνη Φαστ ClassicΜυρωδικά της αρεσκείας σας (μαϊντανός, άνιθος, βασιλικός)ΣκόρδοΑλάτι, πιπέριΧυμός λεμονιούEκτέλεσηΒήμα 1Για να ετοιμάσετε το κουρκούτι ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ (αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά). Ρίχνετε το Pummaro και χλιαρό νερό ανακατεύοντας συνέχεια. Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν γίνει σαν λάσπη.Αφού σκεπάσετε το μπολ, το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος.Βήμα 2Παίρνετε τα κομμάτια μπακαλιάρου και τα περνάτε από το κουρκούτι. Στη συνέχεια και αφού ρίξετε το Φαστ Classic στο τηγάνι τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.Βήμα 3Ετοιμάζετε το dressing :Αφήνουμε το Φαστ Classic σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια χτυπάμε με το mixer ή τα ροδάκια μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το σκόρδο αφού το λιώσουμε και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλάΣερβίρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με dressing στο πλάι.
πηγή: queen.gr