Gossip Rodos: Αφράτα ρολάκια κανέλας με γεύση που θυμίζει μελομακάρονο, είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας την περίοδο των γιορτών!ΥλικάΓια τη ζύμη
- 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά, μεσαία
- 4 γρ. αλάτι
- ηλιέλαιο, για το άλειμμα του μπολ
Για τη σύνθεση
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα
- 160 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 10 γρ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για το γλάσο
- 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ. άχνη ζάχαρη
- 30 γρ. γάλα πλήρες
- ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
- καρύδια, ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr