Gossip Rodos: Το φθινόπωρο έφτασε, οι πρώτες βροχούλες μας καλωσορίζουν και ο καιρός μας παρακινεί να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα σιγά-σιγά, να ανάψουμε κεράκια στο σπίτι και να δημιουργήσουμε μικρές, γλυκές στιγμές για την οικογένεια. Τι καλύτερο από ένα ζεστό, λαχταριστό carrot cake (καροτοκέικ) μέσα στο σαββατοκύριακο;Έξυπνοι τρόποι να εντάξετε το καρότο στη διατροφή του παιδιούΤα οφέλη των καρότωνΤα καρότα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και γεμάτα θρεπτικά συστατικά: βιταμίνη Α για υγιή μάτια, αντιοξειδωτικά για ενίσχυση του οργανισμού και φυτικές ίνες που βοηθούν την πέψη. Το carrot cake είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τα φάνε και τα παιδιά χωρίς παράπονα, συνδυάζοντας υγιεινά συστατικά με γλυκιά γεύση που αρέσει σε όλους.Η συνταγή για να το φτιάξετε μέσα στο ΣΚΥλικά
- Σπρέι μαγειρέματος ή βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
- 510 γραμμάρια καρότα, καθαρισμένα ή ξεφλουδισμένα
- 1 3/4 φλιτζάνια (373 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι (240 ml) φυτικό λάδι
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικό pumpkin pie spice
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για την επικάλυψη με τυρί κρέμα:
- 225 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 113 γραμμάρια (1 μπαστουνάκι) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 3 φλιτζάνια (340 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
- Αλείψτε καλά ένα ταψί 23×33 εκ. με αντικολλητικό σπρέι ή βούτυρο. Στρώστε τον πάτο με λαδόκολλα και αλείψτε ξανά με βούτυρο ή σπρέι.
- Τρίψτε τα καρότα με έναν τρίφτη απευθείας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, το μπαχαρικό και το αλάτι και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα. Ανακατέψτε απαλά με το σύρμα μέχρι να μην φαίνονται λωρίδες αλευριού.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 35–45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθιστεί στο κέντρο να βγει καθαρό.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στο ταψί πάνω σε σχάρα για περίπου 1 ώρα.
Για την επικάλυψη:
- Όσο κρυώνει το κέικ, χτυπήστε με μίξερ χειρός σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
- Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτ., και στη συνέχεια σε μέτρια-υψηλή για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Με σπάτουλα ή κουτάλι απλώστε την κρέμα πάνω από το κρύο κέικ.
- Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
- Κρατήστε το κέικ σκεπασμένο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες.
Tip: Αν κάποιος δεν συμπαθεί το τυρί κρέμα (όπως εγώ!), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βουτυρόκρεμα ή σαντιγί για επικάλυψη. Θα είναι εξίσου νόστιμο!Έφτιαξα αυτά τα 50 κεκάκια μόνη μου και μου στοίχισαν μόνο 20 ευρώ (pics)Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιεινό, αφράτο και αρωματικό καροτοκέικ που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Ιδανικό για Κυριακάτικο πρωινό ή απογευματινό με καφέ ή τσάι.
πηγή: mothersblog.gr