Gossip Rodos:
Το κριθαράκι με μελιτζάνες είναι το απόλυτο νηστίσιμο φαγητό και με αυτή την συνταγή θα εντυπωσιάσετε όλους
Είναι ένα γρήγορο δείπνο φτιαγμένο σε μια κατσαρόλα και έχει απίστευτη γεύση. Τρυφερή βουτυρωμένη σοταρισμένη μελιτζάνα, παρμεζάνα και μεταξένιο orzo /κριθαράκι συνδυάζονται σε αυτό το γρήγορο και εύκολο δείπνο φτιαγμένο σε βαθύ τηγάνι που είναι ιδανικό μιας και θα χρειαστείτε μόλις 20 λεπτά για να εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Απόλυτα νόστιμο, ειδικά όταν συνδυάζεται με λιαστή ντομάτα και θυμάρι. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μερικά επιπλέον λαχανικά αν θέλετε.Υλικά3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χωρισμένο1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλους κύβους3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες1 κρεμμυδάκι shallot ψιλοκομμένο1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ακόμα για το σερβίρισμα½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι αφήνει περισσότερο για το σερβίρισμα1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο340 g orzo / κριθαράκι900 ml ζωμός λαχανικών ( αν θέλετε βάζετε κότας)3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας110 g λιαστές ντομάτες στραγγισμένες2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού70 γρ παρμεζάνα τριμμένηνιφάδες τσίλι για το σερβίρισμαΟΔΗΓΙΕΣ-Κάντε την προετοιμασία σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα θυμαριού, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε το shallot κρεμμυδάκι . Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.-Προσθέστε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαθύ πάτο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μελιτζάνα. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η μελιτζάνα, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο shallot , σοτάρετε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε με πιπέρι, θυμάρι και σάλτσα σόγιας. Προσθέστε το όρζο, ανακατέψτε να ενωθούν.-Ρίχνουμε το μισό ζωμό λαχανικών (αν θέλετε κότας) και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήστε να πάρει μια βράση.-Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente το orzo. Ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσει το orzo στον πάτο του τηγανιού.-Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μεταξένιο. Περιχύνουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, νιφάδες τσίλι και λίγο φρέσκο θυμάρι.Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :www.instagram.com/majencowww.twitter.com/majencowww.facebook.com/JencaMajencowww.tiktok.com/@majenco
πηγή: queen.gr