Gossip Rodos: Η Φλορίντα Πετρουτσέλι , γνωστή για την αγάπη της στη μαγειρική και τις υγιεινές επιλογές , μοιράστηκε πρόσφατα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με φακές και ζυμαρικά, ιδανική για την αλλαγή του καιρού και τις βροχερές Παρασκευές.Αυτό που κάνει τη συνταγή ιδιαίτερη είναι ο συνδυασμός φακών με ζυμαρικά και φρέσκα τοματίνια, που κάνει τη συνηθισμένη κοκκινιστή σούπα φακών… αλλιώς. Είναι μια συνταγή που μπορεί να κάνει ακόμα και τα παιδιά να φάνε με ευχαρίστηση, που συχνά εκφράζουν μια άρνηση όταν βλέπουν στο πιάτο τους σκέτες φακές.https://www.instagram.com/reel/DPTLW5RjP7W/Υλικά:
- 1 κούπα τριμμένο καρότο
- Πελτέ τομάτας
- Φακές
- Νερό
- Αλάτι
- Τοματίνια
- Ζυμαρικά της επιλογής σας
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι και σοτάρετε το καρότο μέχρι να μαλακώσει σιγά-σιγά.
- Προσθέστε τις φακές που έχετε μουλιάσει σε ένα μπολ με νερό από το πρωί.
- Αφήστε για 2 λεπτά ώστε οι φακές να πάρουν τα αρώματα από το σοταρισμένο μείγμα.
- Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν οι φακές και αλάτι (μπορεί να χρειαστεί να αλατίσετε δύο φορές κατά το μαγείρεμα).
- Προσθέστε τα ντοματίνια μαζί με λίγο νερό, αν χρειάζεται.
- Αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 5-6 λεπτά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά της επιλογής σας και μαγειρέψτε.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά σερβίρετε και απολαύστε όσο είναι ζεστό.
πηγή: mothersblog.gr