Gossip Rodos: Η καθημερινότητα μιας μαμάς ξεκινάει συνήθως πριν καλά-καλά χαράξει. Μάτια μισάνοιχτα, παιδικά γέλια (ή κλάματα), τρέξιμο για το σχολείο, το φαγητό, τις δουλειές. Και μέσα σε όλα αυτά, ο καφές είναι εκεί: εκείνος που τη βοηθά να ανοίξει τα μάτια, να βρει ενέργεια και να αντιμετωπίσει ό,τι φέρει η μέρα.Γιατί οι μαμάδες λατρεύουν τον καφέ;Ο καφές για τις μαμάδες δεν είναι απλώς ένα ρόφημα. Είναι μια μικρή τελετουργία. Μερικές γουλιές στην κουζίνα πριν ξυπνήσει το σπίτι, ένα takeaway ποτήρι στο αυτοκίνητο, ή – αν είναι τυχερή – μια ήρεμη στιγμή με τις φίλες της στο σαλόνι. Είναι αυτές οι στιγμές που θυμίζουν σε κάθε μαμά ότι αξίζει να πατάει pause, έστω για λίγα λεπτά, για να χαρίσει κάτι στον εαυτό της.Και τι καλύτερο από έναν φθινοπωρινό καφέ με γεύση μήλου, καραμέλας και καστανής ζάχαρης; Αυτός ο φθινοπωρινός καφές μήλου είναι η πιο γλυκιά ιδέα για να καλέσεις τη φίλη σου στο σπίτι, να γελάσετε και να απολαύσετε μαζί μια στιγμή ξεγνοιασιάς. Ένας καφές που συνδυάζει τη ζεστασιά του φθινοπώρου με τη δροσιά του iced coffee.Γιατί οι μαμάδες αγαπούν τον καφέ – Όλη η αλήθειαΓιατί αυτός ο καφές είναι ξεχωριστόςAI/MothersbloggrΟ καφές με μήλα είναι πανεύκολος να τον φτιάξεις στο σπίτι και να τον προσαρμόσεις στα γούστα σου. Το μυστικό κρύβεται σε ένα απλό αλλά αρωματικό σιρόπι με καστανή ζάχαρη και μήλα. Έχει όλα τα vibes του φθινοπώρου: γλυκιά καραμέλα, κανέλα, και το φρουτένιο άρωμα του μήλου.Το σιρόπι μπορείς να το έχεις έτοιμο στο ψυγείο για 7–10 μέρες, και έτσι να απολαμβάνεις αυτόν τον ξεχωριστό καφέ όλη την εβδομάδα. Επιπλέον, σε αντίθεση με τους έτοιμους καφέδες που παίρνουμε “στο χέρι”, εδώ μπορείς να φτιάξεις τη δική σου τέλεια αναλογία γλυκύτητας, καφέ και κρέμας.Συνταγή για καφέ μήλουΥλικά για το σιρόπι:
- 1 ½ φλ. νερό
- 1 ½ φλ. καστανή ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- 3 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- Παγωμένος γαλλικός καφές
- Γάλα ή κρέμα γάλακτος
- Προαιρετικά: φέτες μήλου, σαντιγί και κανέλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρολάκι, βάλε το νερό, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Πρόσθεσε τα μήλα και άφησε το μείγμα να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε 20–30 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν καλά.
- Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη βανίλια (και το βούτυρο αν το χρησιμοποιήσεις).
- Σούρωσε το σιρόπι σε γυάλινο βάζο. Άφησέ το να κρυώσει και φύλαξέ το στο ψυγείο για έως 10 μέρες.
- Για να φτιάξεις τον καφέ: Γέμισε ένα ποτήρι με πάγο, πρόσθεσε τον αγαπημένο σου παγωμένο καφέ, 1-2 κ.σ. από το σιρόπι (ή περισσότερο αν τον θέλεις πιο γλυκό), και λίγο γάλα ή κρέμα. Ανακάτεψε καλά.
- Γαρνίρισε με φέτες μήλου, σαντιγί και λίγη κανέλα.
Μαμάδες, αξίζετε αυτές τις στιγμές! Κλείστε το κινητό, καλέστε μια φίλη στο σπίτι και απολαύστε παρέα τον πιο cozy καφέ του φθινοπώρου.
πηγή: mothersblog.gr