Gossip Rodos: Φτιάξτε ένα πρωτότυπο cake μανταρίνι με σιρόπι και γλάσο μανταρινιού. Ιδανικό για τον καφέ σας!ΥλικάΓια το κέικ
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. χυμό μανταρινιού
- 2 αυγά, μεσαία
- 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα μανταρινιού, από 5 μανταρίνια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τo frosting
- 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σιρόπι
- 150 γρ. χυμό μανταρινιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- 90 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 1 μανταρίνι, τις φέτες του
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr