Gossip Rodos:
Kαι ποιος δεν θα έλεγε «ναι» σε ένα εκλεράκι;
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα εκλέρ.Με την συνταγή αυτή θα μπορέσεις να φτιάξεις πολύ εύκολα τα δικά σου εκλέρ και να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.ΥλικάΓια την ζύμη150 γρ Σαβόι βούτυρο πλακάκι (Βούτυρο τ. Κερκύρας)180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουτ. γλυκού αλάτι1 κουτ. γλυκού ζάχαρη250 ml νερό5 αυγά & 1 κρόκο για την επάλειψηΓια την κρέμα150 γρ Σαβόι βούτυρο πλακάκι (Βούτυρο τ. Κερκύρας)500 ml γάλα φρέσκο200 γρ. σαντιγί2 αυγά40 γρ. κορν φλάουρ100 γρ. ζάχαρηΕκχύλισμα βανίλιαςΕΚΤΕΛΕΣΗΒήμα 1Ξεκινάμε με την κρέμα : παίρνουμε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μαζί στη φωτιά την ζάχαρη, την βανίλια και τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το μίγμα μας θα αρχίσει να χυλώνει.Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα και βάζουμε μια μεμβράνη κλείνοντας καλά το σκεύος.Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον μέχρι να παγώσει.Βήμα 2Στη συνέχεια παίρνουμε το παγωμένο μίγμα και το βάζουμε στο mixer μαζί με την σαντιγί. Αφρατεύουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφη υφή.Βήμα 3Για να ετοιμάσουμε την ζύμη βάζουμε το Σαβόι Βούτυρο τ. Κερκύρας, το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα σε μέτρια ένταση.Αμέσως μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και βάζουμε στο μίγμα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του σκεύους.Αποσύρουμε το μίγμα και το βάζουμε στο mixer.Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν δούμε ότι κρυώνει προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια λεία, ελαστική ζύμη.Βήμα 4Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί, παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την οποία έχουμε γεμίσει με την ζύμη και σχηματίζουμε μικρά μπαστούνια με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.Τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.Κατόπιν τα κόβουμε στη μέση με μυτερό μαχαίρι για να μην χαλάσει το σχήμα τους και γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Βήμα 5Τέλος, βάζουμε πάνω από τα εκλέρ λιωμένη σοκολάτα γάλακτος ή topping της επιλογής μας (πχ γλάσο ή λευκή σοκολάτα με διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής) και ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο για διακόσμηση.
πηγή: queen.gr