Gossip Rodos: To moelleux είναι διάσημο γλυκό της Γαλλίας και σημαίνει «μαλακό». Πρόκειται για ατομικά σουφλέ που έχουν συνήθως υγρή σοκολάτα στο εσωτερικό τους. Η συγκεκριμένη εκδοχή περιλαμβάνει κάρδαμο και πορτοκάλι.ΥλικάΓια το crumble κανέλας
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. φουντούκια
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το moelleux
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τις φόρμες
- 1 κ.γ. κακάο, για τις φόρμες
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 αυγά, μεσαία
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
- φραγκοστάφυλα
- άχνη ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr