Gossip Rodos:
H συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.
Ο Νικόλας Σακελλαρίου μας δίνει την απόλυτη συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο.Υλικά1 κοτόπουλο, σε 8 κομμάτια1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί500 γραμμ. ντομάτες, τριμμένες1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική2 δαφνόφυλλα1 ξύλο κανέλαςΕλαιόλαδοΑλάτι-πιπέριΕκτέλεση: Τα κομμάτια του κοτόπουλου πρέπει να είναι πλυμένα και σκουπισμένα με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Όταν ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και όταν μαραθούν, ρίχνετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και τον πελτέ, ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί.Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, την κανέλα και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει για 40-45 λεπτά. Σερβίρετε με ψωμί.Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok VideosNikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videosNikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos
πηγή: queen.gr