Gossip Rodos: Ακολουθήστε όλα τα βήματα για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη, πορτοκαλόπιτα ακορντεόν. Με φύλλα κρούστας που τυλίγονται σε ακορντεόν, πορτοκαλένια κρέμα και σιρόπι!ΥλικάΓια το σιρόπι
- 200 γρ. νερό
- 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη βάση
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 130 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1 βανιλίνη
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Για τη σύνθεση
- 20 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr