Gossip Rodos: Δείτε όλα τα tips για να πετύχετε την πιο ζουμερή και νόστιμη ψητή γαλοπούλα με μαγιονέζα στον φούρνο. Ιδανική επιλογή για την Πρωτοχρονιά.ΥλικάΓια τη μαρινάδα
- 430 γρ. μαγιονέζα
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. πιπέρι
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μέλι
Για τη γαλοπούλα
- 1 γαλοπούλα, ολόκληρη (3 κιλά)
- 1 πορτοκάλι
- 3-4 κλ. δεντρολίβανο
- 3-4 κλ. ρίγανη, φρέσκια
Για το σερβίρισμα
- πατάτες baby, βρασμένες και σοταρισμένες
- λαχανάκια Βρυξελλών, βρασμένα και σοταρισμένα
- καρότα baby, βρασμένα και σοταρισμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr