Gossip Rodos: Τολμήστε μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, φτιάχνοντας ρολό γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι.ΥλικάΓια τη γαλοπούλα
- 900 γρ. γαλοπούλα, (2 φιλέτα)
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 50 γρ. σπανάκι baby
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- 150 γρ. Μετσοβόνε, κομμένο σε κύβους
Για το άγριο ρύζι
- 200 γρ. άγριο ρύζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κύβο κότας
- 500 νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα Μετσοβόνε
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 80 λευκό κρασί
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. ρόδι, σε σπόρους
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr