Gossip Rodos: Σίγουρα την τιμητική στο πασχαλινό τραπέζι έχει το κατσικάκι, το κοκορέτσι και το τζατζίκι όμως και η σαλάτα έχει αξία και φυσικά όσο πιο νόστιμη τόσο το καλύτερο.Υλικά που θα χρειαστείτε:
- ψωμί κομμένο με το χέρι σε μπουκιές
- 9 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 8 μικρά τοματάκια (πομοντόρια) 🍅
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι 🧅
- 2 κ.τ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 3 χούφτες baby σπανάκι
https://www.instagram.com/reel/C569N2ESAfe/Πώς θα φτιάξετε τη σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι 🥗
- Σε ένα ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε το ψωμί. Πασπαλίστε το με ελαιόλαδο και λίγο χοντρό αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί. Κόψτε τις τομάτες στη μέση, αδειάστε τα σπόρια τους σε ένα μπολ και βάλτε τις άδειες επάνω στο αντικολλητικό χαρτί.
- Σε κάθε μισό τοματάκι βάλτε λίγη ζάχαρη, ψιλοκομμένο σκόρδο, φρέσκο πιπέρι, αλάτι, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο.
- Βάλτε το ψωμί και τα τοματάκια στον φούρνο να ψηθούν.
- Μόλις ψηθούν βγάλτε τα από τον φούρνο. Στα τοματάκια ρίξτε λίγο βαλσάμικο.
- Βάλτε σε μια πιατέλα το σπανάκι.
- Προσθέστε από πάνω περιποιημένα τα ψημένα τοματάκια.
- Ρίξτε το ψητό ψωμί.
- Σε ένα μπολ σουρώστε τα σπόρια από τα τοματάκια που αδιάσατε.
- Κόψτε σε ροδέλες το κρεμμύδι και βάλτε το μέσα στο σουρωμένο τοματοχυμό.
- Προσθέστε ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε με ένα κουτάλι τα κρεμμύδια με το τοματοχυμό επάνω από τη σαλάτα σας.
Ευχαριστήστε μας αργότερα! 😉Εμείς τη λατρέψαμε! 🙌
πηγή: mothersblog.gr