Gossip Rodos: Μια διαφορετική και πεντανόστιμη εκδοχή για να μαγειρέψτε τον σολομό. Φτιάξτε μια πικάντικη πάστα μπαχαρικών και συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι!ΥλικάΓια το ρύζι μπασμάτι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 500 γρ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον σολομό
- 500 γρ. σολομό
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. τζίντζερ
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. garam masala
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- αραβικές πίτες
- chutney μάνγκο
- λάιμ
- κόλιανδρο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr