Gossip Rodos:
Αυτή είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για λιγκουίνι με λεμόνι και βούτυρο
Κυριακή και δεν είχα τίποτα στο ψυγείο παρά μόνο ένα λεμόνι, παρμεζάνα και βούτυρο. Και έτσι έφτιαξα τα πιο νόστιμα εύκολα και απλά Λιγκούινι με βούτυρο, λεμόνι, πιπέρι και παρμεζάνα.Για 2–3 άτομαΥλικά
- 250γρ λιγκουίνι
- 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ( δεν είχα αλλά εσείς να βάλετε )
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός από 1 λεμόνι (περίπου 3 κ.σ.) ή κομμένο σε ροδέλες
- 60ml (¼ φλ.) από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
- 30γρ (¼ φλ.) τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά ή πεκορίνο)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Προαιρετικά
- Λίγες νιφάδες καυτερής πιπεριάς
- Μια πινελιά λευκό κρασί (πριν μπει ο χυμός λεμονιού)
Οδηγίες :
- Βράζουμε τα ζυμαρικά: Σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε ¼ φλ. από το νερό του βρασίματος πριν τα σουρώσουμε.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό (να μη μαυρίσει).
- Ρίχνουμε το λεμόνι: Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, έβαλα ροδέλες λεμονιού και λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Σιγοβράζουμε για 1–2 λεπτά να δέσει ελαφρά.
- Ενώνουμε με τα ζυμαρικά: Ρίχνουμε το λιγκουίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται για πιο κρεμώδη υφή.
- Ολοκληρώνουμε: Ανακατεύουμε με την παρμεζάνα (αν χρησιμοποιούμε), αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.
- Σερβίρουμε: Γαρνίρουμε με μαϊντανό ή βασιλικό και, αν θέλουμε, λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού.
Καλή επιτυχία .
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :www.instagram.com/majencowww.twitter.com/majencowww.facebook.com/JencaMajencowww.tiktok.com/@majenco
πηγή: queen.gr