Gossip Rodos: Παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι με αρώματα από βούτυρο, μαχλέπι και μαστίχα που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια.ΥλικάΓια το προζύμι
- 150 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 120 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. ξηρή μαγιά, ή 50 γρ. μαγιά φρέσκια
Για τη ζύμη
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 γρ. μαστίχα
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak
- 200 γρ. γάλα πλήρες
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 14 γρ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά, μεσαία (200 γρ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- 850 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη σύνθεση
- 1 κρόκο, αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό
- 20-30 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr