Gossip Rodos: Οι φλούδες λεμονιού έχουν πολλές χρήσεις, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ειδικά στην καθαριότητα του σπιτιού.Μπορείτε όμως να τις αξιοποιήσετε με ακόμα έναν τρόπο κι αυτή τη φορά για να φτιάξετε ένα σπιτικό μπαχαρικό.Tips για μαμάδες: Εκπληκτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες λεμονιούΠρομηθευτείτε λεμόνια από τον κήπο ή βιολογικά (αποφύγετε τα κερωμένα λεμόνια) και ακολουθήστε την ακόλουθη απλή διαδικασία για την παρασκευή μπαχαρικού:Μπαχαρικό από φλούδες λεμονιούΒήμα 1οΚαθαρίζετε το λεμόνι και βάζετε τις φλούδες σε ένα μπολ για τις πλύνετεΒήμα 2οΚόβετε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και τα απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Βήμα 3οΨήνετε τα κομμάτια φλούδας μέχρι να ξεραθούν (για περίπου 20 – 30 λεπτά).Βήμα 4οΣτη συνέχεια, κι αφού κρυώσουν λίγο τις αλέθετε στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γουδί αν δεν έχουν πολτοποιηθεί καλά όλα τα κομμάτια).Βήμα 5οΒάζετε τη σκόνη σε ένα γυάλινο βαζάκι για μπαχαρικά προσθέτοντας και λίγο πιπέρι.Βήμα 6οΜπορείτε να προσθέτετε αυτό το μπαχαρικό σε μαρινάδες κρεατικών αλλά και ψαριών. Επίσης σε σος με μουστάρδα και χυμό λεμονιού.Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδικασία παρασκευής μπαχαρικού από φλούδες λεμονιού
πηγή: mothersblog.gr