Gossip Rodos: Για πολλούς, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις πιο χρηστικές οικιακές συσκευές. Πιθανόν όμως να μη γνωρίζουν πόσα άλλα πράγματα μπορούν να κάνουν πέρα από το ζεσταίνουν το φαγητό, να ξεπαγώνουν το κρέας ή να λιώνουν το βούτυρο.Αν λοιπόν έχετε φούρνο μικροκυμάτων δείτε πώς μπορεί σας φανεί χρήσιμος :Λιώστε το μέλιΤο μέλι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να πήξει ή να ζαχαρώσει. Για να το επαναφέρετε βάλτε το βάζο χωρίς το καπάκι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Μπορεί να χρειαστεί να το ανακατέψετε και να το βάλετε για λίγο ξανά στον φούρνο.Στύψτε το λεμόνιΓια να στύψετε σε χρόνο dt το λεμόνι δεν έχετε παρά να το βάλετε κομμένο στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Θα μαλακώσει και θα στύβεται χωρίς δυσκολία. Μαλακώστε τη μάσκαραΑν η μάσκαρα έχει στεγνώσει, δοκιμάστε να τη βάλετε στα μικροκύματα δίπλα σε ένα φλιτζάνι με νερό στη μέγιστη θερμοκρασία για 30-40 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.Μαλακώστε το μπαγιάτικο ψωμίΠόσες φορές δεν έχει περισσέψει ψωμί το οποίο δεν τρώει όμως κανείς. Αν δεν το καταψύξετε για να το χρησιμοποιήσετε στα μπιφτέκια, δοκιμάστε να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάστε το με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας και αφήστε το στον για 10 δευτερόλεπτα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το ψωμί.Απολυμάντε τα σφουγγάριαΤα σφουγγάρια λόγω της καθημερινής χρήσης, χρειάζονται απολύμανση μέχρι να τα αντικαταστήσετε. Μουλιάστε λοιπόν το σφουγγάρι σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι και βάλτε το στα μικροκύματα για ένα λεπτό. Τα μικρόβια θα εξουδετερωθούνΞεφλουδίστε το σκόρδοΑν δυσκολεύεστε να ξεφλουδίσετε το σκόρδο ή δεν θέλετε να μυρίσουν στα χέρια σας, βάλτε τις σκελίδες στα μικροκύματα πάνω από μια χαρτοπετσέτα για 5- 10 δευτερόλεπτα. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία και το σκόρδο θα καθαριστεί εύκολα.Με πληροφορίες από το spoonuniversity.com
πηγή: mothersblog.gr
