Gossip Rodos: Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξετε σπιτικές μαρμελάδες λόγω της αφθονίας των φρούτων.Μαρμελάδα βερύκοκο, ροδάκινο, κεράσι, φράουλα, βύσσινο, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε.Μαρμελάδα βερίκοκο – Πώς θα τη φτιάξετε βήμα – βήμαΑφού φτιάξετε λοιπόν την μαρμελάδα το επόμενο μεγάλο θέμα είναι η διατήρηση – συντήρηση.Πώς να διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις σπιτικές μαρμελάδεςΣυνήθως οι περισσότερες σπιτικές μαρμελάδες περιέχουν ζάχαρη η οποία λειτουργεί ως συντηρητικό. Ωστόσο, για να μην «πιάσουν» μούχλα ακόμα και στο ψυγείο ή για να μην ξινίσουν , θα πρέπει να γίνει σωστά η αποστείρωση βάζων.Σπιτική μαρμελάδα κεράσι με τρία υλικάΠώς να αποστειρώσετε τα γυάλινα βάζα
- Για τις σπιτικές μαρμελάδες επιλέξτε γυάλινα βάζα. Αφού τα πλύνετε καλά μπορείτε να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:
- Σκουπίστε τα και τοποθετήστε τα στον φούρνο στους 100 C ανάποδα για περίπου μισή ώρα.
- Στη συνέχεια τα αφαιρείτε φορώντας γάντια για να μην καείτε και τα γεμίζετε με την ζεστή μαρμελάδα αφήνοντας ένα κενό.
- Κλείνετε με το καπάκι που επίσης έχετε αποστειρώσει και γυρίζετε τα βάζα ανάποδα σε μια πετσέτα.
- Αφήνετε τα βάζα με τη σπιτική μαρμελάδα να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε στο ντουλάπι ή το ψυγείο.
Επίσης, ένας άλλος τρόπος είναι μόλις γεμίσετε με μαρμελάδα τα βάζα να τα βάλετε με σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό μέχρι να ακούσετε το χαρακτηριστικό ήχο του αεροστεγούς κλεισίματος.Tips για μαμάδες: Πώς αποθηκεύονται και διατηρούνται οι σπιτικές μαρμελάδεςΜαρμελάδα: Πόσο χρόνο διατηρείταιΗ ζάχαρη παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μαρμελάδας καθώς δρα και ως συντηρητικό. Εφόσον δεν ανοίξετε τη μαρμελάδα και δεν παίρνει από το καπάκι αέρα, μπορεί να διατηρηθεί έως και έναν χρόνο όταν φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μόλις την ανοίξετε φυλάξτε τη στο ψυγείο για περίπου τρεις μήνες.Με πληροφορίες thegourmandiseschool.com
πηγή: mothersblog.gr