Gossip Rodos: Δείτε πώς να φτιάξτε την πιο νόστιμη πρασοκιμαδόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και λαχταριστή γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά και πράσα.ΥλικάΓια τη γέμιση
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 750 γρ. πράσα, καθαρισμένα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 αυγά, μεσαία
- ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο, και επιπλέον 200 γρ. για τα φύλλα
- 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 210 γρ. νερό
- 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
- 40 γρ. κορν φλάουρ, για το άνοιγμα των φύλλων
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr