Gossip Rodos: Μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου σας παραδοσιακού γλυκού της Θεσσαλονίκης.Υλικά Για την κρέμα σοκολάτας
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 5 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. γάλα πλήρες
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 140 γρ. κουβερτούρα
Για το σιρόπι
- 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 320 γρ. νερό
- 80 γρ. γλυκόζη
Για τη σύνθεση
- 14-15 φύλλα κρούστας για γλυκά, 450 γρ.
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
πηγή: mothersblog.gr