Gossip Rodos:
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε σήμερα (16/9) στο στούντιο του Στούντιο 4 μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο και μοσχομύρισε ο τόπος!
Ο ίδιος έδωσε τη συνταγή που είναι η εξής:Σταύρος Βαρθαλίτης: Δίνει σούπερ συνταγή για σοκολατένιο πρωινό, θρεπτικό και έτοιμο σε 90″
Υλικά για τα μπιφτέκια:
● 1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
● 1 Ξερό κρεμμύδι
● 2 Ντομάτες
● 80 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
● 3 Αυγά
● 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
● 80 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
● 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
● 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
● 1/3 Μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● 100 γρ. ΦέταΓια τις πατάτες φούρνου:
● 1 κιλό Πατάτες baby
● 50 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 κ.σ. Μουστάρδα
● 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
● 1 κ.σ. Μέλι
● 1 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
● 400 γρ. Νερό
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τις πατάτες φούρνου:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
Σε ένα ταψί προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.Για τα μπιφτέκια:
Τρίβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και βάζουμε στο κέντρο τους έναν κύβο φέτας.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμα.
Τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.https://www.instagram.com/reel/DOqsiFAjIPf/.
πηγή: gossip-tv.gr