Gossip Rodos: Αν είσαι λάτρης των φακών, τότε οι κόκκινες θα μπουν σίγουρα στο μενού σου σήμερα. Θρεπτικές, γευστικές και μαγειρεύονται γρήγορα – ιδανικές για μια υπέροχη, κρεμώδη σούπα με ζεστή, φθινοπωρινή διάθεση.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 300 γρ. κόκκινες φακές
- 1 πατάτα
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ξίδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτεις τα καρότα, την πατάτα και το σκόρδο. Ρίχνεις και τον πελτέ και ανακατεύεις καλά.
- Αφήνεις τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις τις κόκκινες φακές, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
- Σκεπάζεις και αφήνεις τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι φακές.
- Αφαιρείς το φύλλο δάφνης και πολτοποιείς τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Σερβίρεις ζεστή, με λίγο ξίδι για έξτρα γεύση.
Tip: Στόλισε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι στο σερβίρισμα για extra άρωμα.
πηγή: govastileto.gr